Te afli in aceasta pagina:Home/SALVAMONT

SALVAMONT

SALVAMONT

SALVAMONT2022-01-05T10:58:49+00:00

Salvamont

Salvamontul Clujean a aparut in anul 1969, ca o initiativa a unor oameni de munte. A continuat, pana in 1989, sub forma unui corp de voluntari, care se organizau si finantau singuri, si pe care doar dragostea de munte si atentia pentru semeni lor i-a tinut impreuna.In anul 1996 se pun bazele unui nou Serviciu Salvamont, bazat si acesta tot pe voluntari. Se functioneaza sub aceasta forma pana in anul 2003, cand apare HG77 si ia fiinta Serviciul Public Judetean Salvamont Cluj, ca serviciu cu personalitate juridica a Consiliului Judetean Cluj.

Din anul 2011 Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj are in componenta 14 angajati – un sef serviciu si unsprezece salvatori montani, un contabil, si un referent cu atributii de coordonare a echipei salvaspeo. Pe langa personalul angajat exista si un numar de peste 30 voluntari, dintre care un medic specialist in medicina de urgenta.

SPJ Salvamont-Salvaspeo Cluj isi desfasoara activitatea in zona montana a judetului Cluj. Are in gestiune zone cu importanta marita in ceea ce priveste afluxul de turisti si numarul ridicat de practicanti ai sporturilor montane: zona rezervatiei naturale Cheile Turzii si Cheile Tureni, zona Muntele Mare, zona statiunii Baisoara, zona statiunii Belis .In aceste zone se efectueaza servicii de permanenta, de patrulare si acordarea primului ajutor.

 

 

Go to Top