In perioada 21-23/06/2013, la Castelul Banffy din Bontida, jud. Cluj a avut loc evenimentul de muzica electronica si sporturi extreme „ELECTRIC CASTLE” , unde SPJ Salvamont-Salvaspeo Cluj a fost solicitat de către organizatori si Consiliul Judetean Cluj, sa asiste si sa acorde prim ajutor pe intreaga durata a evenimentului.

In ziua de 20/06/2013 s-a  efectuat prima deplasare la fata locului de catre 4 membrii ai SPJSSCj, pentru a discuta detaliile cu organizatorii si pentru montarea unui cort de armata cu paturi imprumutate de la ISU Cluj, ca si punct de prim ajutor. Acest cort de prim ajutor a fost de mare folos si pentru cei de la SMURD care au avut unde sa-si aranjeze echipamentu de interventie si sa acorde asistenta necesara pacientilor. Au beneficiat de spatiu in cort si voluntarii evenimentului care au avut unde sa-si depoziteze alimentele si apa.

In ziua de 21/06/2013 a fost prima zi de festinal si au fost cca 10.000 oameni. S-a lucrat in stransa colaborare cu Ambulanta Cluj si SMURD Cluj. Echipele noastre au intervenit in prima zi la 16 solicitari, din care majoritatea au fost rani usoare si entorse de glezne. In prima zi au fost 6 membrii de la SPJSSCj impartiti pe 3 echipe care s-au odihnit cu schimbul, pentru ca programul festivalului era de 24 de ore din 24.

In ziua de 22/06/2013 cea de a doua zi am fost solicitati la 14 cazuri, din care doua cazuri au fost mai grave si au necesitat transport cu ambulanta la Cluj-Napoca. Echipa SPJSSCj a fost formata din 9 membrii din care 7 au fost toata ziua si au fost supliniti de altii 2 spre seara. Dupa informatiile aflate au fost cam 14.000 de persoane participante la festival.

Pe parcursul zilei s-au desfasurat concursuri de sarituri pe rampe cu biciclete, role si skateboard-uri, unde s-a intervenit la 3 accidente din care unul a necesitat transport cu ambulanta.

A fost montat si un panou de catarat si o tiroliana pentru cei care doreau putina adrenalina. In urma unei verificari de catre un membru al Serviciului s-a observat ca sunt cateva probleme de echipare si au fost refacute de catre acesta. S-a patrulat si prevenit pe toata suprafata si durata festivalului.

In data de 23/06/2013, cea de treia zi de festival au fost 8 membrii ai Serviciului prezenti, care au patrulat si s-au odihnit cu schimbul. Pe durata acestei zi au fost 12 solicitari, majoritate cu traumatisme usoare, doar un singur caz a necesitat transportul cu ambulata la Cluj-Napoca.

In data de 24/06/2013 s-a incheiat festivalul in jurul orei 9 dimineata. S-a demontat punctul de prim ajutor, s-au strans echipamentele in jurul orelor 11 si s-a pornit spre sediul Serviciului.

La acest eveniment au participat un numar de 15 membrii ai SPJSSCj, angajati si voluntari, care au facut o munca voluntara, suportand unele cheltuieli din banii proprii, masa fiind asigurata partial de catre organizatori.