La stagiul organizat de Clubul Speologilor Amatori din Cluj sub egida Scolii Române de Speologie (SRS) au participat 16 cursanti, care au fost instruiti de 4 cadre ai SRS, si s-a desfasurat in doua etape.

Prima etapa a fost organizata in perioada 30 martie – 1 aprilie pe faleza cu trasee omologate de la Cetatea Liteni. Pe parcursul celor trei zile cursantii si-au insusit, si au exersat Tehnicile Speologiei Alpine, adica acele tehnici de progresie pe coarda a caror cunostinte sunt necesare pentru parcurgerea pesterilor care au pasaje verticale. Inainte de plecare pe teren in fiecare dimineata au fost tinute si cursuri teoretice cu teme specifice pentru speologie.

A doua etapa s-a desfasurat in perioada 19 – 22 aprilie la Rosia, jud. Bihor. Aici pe parcursul celor trei zile cursantii au pus in practica tehnicile invatate la primul modul si au parcurs trei pesteri cu pasaje verticale omologate ca si poligoane scoala. S-au parcurs: Pestera cu ferigi, Pestera Vacii din Valea Cutilor si Pestera Ciur Ponor.