In data de 9 iunie 2012 in Pestera din Valea Seaca din zona Vladesa s-a desfasurat primul exercitiu de salvare din mediul subteran speologic organizat pentru membrii Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Actiunea a fost organizata de SPJ Salvamont-Salvaspeo Cluj si a fost coordonata de Vari Laszlo Consilier Tehnic Salvaspeo. Dat fiind faptul ca multi membrii ai serviciului sunt la inceput de drum, acesta a fost pentru ei prima actiune de acest fel la care au participat, si a reprezentat un bun prilej pentru a acumula anumite cunostinte din domeniu. Pestera aleasa a fost una scurta dar complexa, unde portiunile verticale se intercalau cu pante noroioase pe care de multe ori erau dificil de urcat si in mod normal, dar mai ales in situatia in care trebuia transportata o targa cu presupusa victima.

Toata actiunea s-a desfasurat conform unui scenariu aplicat in cazuri reale: cu punct de comanda, cu linie telefonica instalata pe traseul de evacuare, si cu echipe de salvare, care aveau de indeplinit sarcini bine stabilite de catre coordonatorul salvarii. Pentru realizarea unei documentari amanuntite, o echipa de fotografi a urmarit toata actiunea atat in subteran cat si la suprafata.

La actiune au luat parte 26 de persoane cu diferite atributii si specializari. Actiunea a durat 7 ore si totul a decurs conform planului de evacuare.