Exercitiul s-a desfăşurat în perioada 01 – 02 iunie 2013 în  Sistemul Carstic Humpleu (Munţii Bihor), Comuna Mărgău, jud. Cluj.

Exerciţiul judeţean salvaspeo din Sistemul Carstic Humpleu s-a desfăşurat în cadrul programului de instruire şi antrenament susţinut de Corpul Român Salvaspeo – SALVASPEO România.

De asemenea, a fost prima acţiune desfăşurată în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj (ISU). Colaborare care vine în urma Protocolului de cooperare în domeniul organizării activităţii de salvare din domeniul subteran speologic pe teritoriul României, semnat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi Corpului Român Salvaspeo – CORSA (SALVASPEO – România).

Caracteristicile acţiunii:

Exerciţiul a fost organizat de către Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Cluj şi s-a desfăşurat în cadrul programului de instruire şi antrenament pentru membri echipei, având drept scop prezentarea tehnicilor de salvare din mediul speologic subteran acelora care încă nu au participat la instruiri şi activităţi de acest fel şi un bun antrenament pentru restul salvatorilor speologi din cadrul echipei, făcând parte ca activitate de pregătire din  calendarul Corpul Român Salvaspeo – SALVASPEO România.

Exerciţiul a pus accent pe dezvoltarea legăturilor în cadrul echipei prin transportul la mână al tărgii pe un sector accidentat, dezvoltarea deprinderilor tehnice de bază la faleză, dezvoltarea capacităţii interoperative prin colaborarea cu alte instituţii şi organizaţii de profil.