breaking news

Zece sfaturi Salvamont

mai 26th, 2012
Zece sfaturi Salvamont
Informatii utile
0

1

Inainte de plecarea in excursie, informati-va despre: traseul pe care doriti sa-l parcurgeti si gradul de dificultate al acestuia, starea vremii si programul de functionare al cabanelor si al mijloacelor de transport pe cablu.

2

Plecati pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales si cu harta zonei. Nu uitati sa puneti in rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola si trusa de prim-ajutor medical.

3

Evitati sa plecati singuri la drum! Anuntati la plecare cabanierul sau Salvamontul asupra traseului pe care doriti sa il urmati si inscrieti-va in registrul de trafic al turistilor.

4

Alegeti traseele in functie de pregatirea fizica si psihica a celui mai slab din grup.

5

Folositi doar traseele marcate, urmarind marcajele si indicatoarele de traseu.

6

In cazul aparitiei dificultatilor pe traseu sau al inrautatirii vremii, tretrageti-va la cea mai apropiata cabana.

7

Nu consumati bauturi alcooloice inainte si in timpul drumetiilor.

8

Nu deteriorati amenajarile turistice, marcajele si indicatoarele. Respectati monumentele naturii si ariile naturale protejate. Nu aruncati deseuri in zona montana. Nu faceti focul in padure si pe pasunile alpine.

9

In caz de accident, reactionati prompt si eficient pentru a proteja si asigura accidentatul. Sunati la Dispeceratul National Salvamont, la numarul de telefon 0Salvamont (0725.826.668), specificand urmatoarele: numele dumneavoastra, locatia montana, ce s-a intamplat, cate persoane au nevoie de ajutor, cand s-a produs accidentul si locul unde se gasesc persoanele accidentate.

10

In caz de ratacire, pastrati unitatea grupului. Ramaneti treji si constienti, miscati-va pe loc, pentru a preveni hipotermia, si nu consumati alcool. Anuntati Dispeceratul National Salvamont.

Comments are closed.